Palveleva

Berlins Oy

×

Paikkatieto ja rakentaminen

kim.andersson-berlin@berlins.fi

Ympäristönhoito ja hoitosuunnitelmat:

Charlotta Berlin, lotta@berlins.fi

Paikkatietopalvelut

Tarjoamme www-karttapalvelua asiakkaan omien tarpeiden mukaiasesti. Taustakarttoina voidaan käyttää Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoja tai esimerkiksi Googlen sateliittikarttaa. Kartalla voidaan näyttää kaikkea paikkaan sidottua aineistoa jota asiakkaalla on käytössä tai jota asiakas toiminnassan kerää. Hyötyä saadan kun aineistoja yhdistetään muuhun aineistoon joka voi olla avointa dataa tai erikseen hankeelle tuotettua. Palveluna voimme myös muuttaa asiakkaan omistamaa tietoa paikkatietoaineistoksi.

Esimerkkinä Liikennevirastolle tehty palvelin ratadata.fi. Kartalla esitetään esimerkiksi rataverkolla paikantamiseen käytettävät ratakilometrit, ratojen stabiliteettilaskelmien tuloksia ja routahaittojen kohdennettuun korjaamiseen tehtyjen kuivatustarkastuksien tuloksia. Karttapalvelimelta voidaan linkittää tiedostopalvelimella oleviin tiedostoihin.

Mobiilialustalla voidaan esittää oma sijainti kartalla ja lisätä asaiakkaan omistamaa tai hankkeessa tuotettua paikkatietoa kartalle. On esimerkiksi mahdollista digitoida vanhoja kartoituksia ja näyttää ne nykyisen maastokartan päällä. Tarkastuskäynti maastossa on helppo toteuttaa mobiililaitteen avulla kun oma sijainti myös esitetään samalla kartalla.

Ruksi oikella vie takaisin